Ta en titt på mina berättelser!

Det här är berättelsen för dig som misstänker att din far eller mor lider av borderline/narcissistisk personlighetsstörning. Varför ska du läsa den? Mitt svar, liksom många läsares, är att den hjälper dig att upptäcka mönstren inom din egen familj. Boken är och har varit uppskattad på ANhörigförening BOrderline i Stockholm, ANBO, främst av vuxna barn till narcissister, men även av dem som har en problematisk syskon- eller partnerrelation.

Detta är ingen faktabok och jag som skrivit den är inte fackman, men berättelsen pekar ut, påstår andra, mönster som är svåra att få fatt på, som kräver långa tidsperioder för att få syn på, och då kan denna berättelse, som sträcker sig över många år, vara en bra hjälp att ställa de rätta frågorna i din egen eventuellt förvridna relation. Var det verkligen så synd om din anhörige när denne nyss kränkt er andra å det grövsta? Har din anhörige alltid rätt när denne påstår att vissa saker inte har hänt?

I denna roman gungar marken under en hel familjs fötter, och fru och barn har tagit på sig skulden för lidandet. Men vänta? Tänk om det skulle vara familjens stöttepelare, fadern, som rentav avsiktligt startar konflikter som aldrig tar slut?

Här har vi tre noveller av helt olika karaktär. Den första beskriver en personlig vandring i Solna under en annorlunda påskafton, stilen är magisk realism. Novellen publicerades i Vi i Solna i 7 avsnitt under sommaren 2016 som ett resultat av att jag vann deras novelltävling. 
Juryns motivering syns på detta vackra diplom:


Andra novellen behandlar livsångest hos robotar, och den tredje utgör en beskrivning av det Plabbiska riket utifrån en livslång forskargärning. Omslaget visar män i rustning, hoppande runt på fjädrar medan pilar med meddelanden far slumpvis genom luften utan någon tanke på dess destination eller mening. Kanske blev jag inspirerad av det familjerike jag växte upp i, där faderns utspel kunde komma som en slumpmässig pil och skjuta hål på den oskyddade. Eller också hade historien kommit till mig även utan min bakgrund?


O2- gastuber, damm och andra väsentligheter är min tredje bok.  Temat problematiska relationer återkommer från Träsk, men nu stöpt i mer humoristisk form med surrealistiska tongångar.

En läsare av Träsk skriver:

"O2 – Gastuber, damm och andra väsentligheter rekommenderas helhjärtat till dig som vill läsa en bok som lockar till djupare analys. För mig som har en person med personlighetsstörning i min närhet blev även denna bok av Klas Berggren en pusselbit. Boken innehåller en historia om en ensam man som i sin plötsliga önskan om kommunikation, sex och kärlek blir starkt beroende av sociala medier och får svårigheter med att hitta ”den rätta vägen”. Boken är både djupt allvarlig, ovanligt fantasifull och mycket humoristisk på samma gång. Missa inte denna bok!"